Friday, 23 November 2012

cat ~ meow.!

meow..~ oh ! cat.!! saya suka kucing..! mula2 masea kecik2 dulu saya tak suka dengan kucing.Tapi,masa dulu ade sekor kucing comel datang umah,saya jadi tak takuk dah nak pegang.heeh..ktaorng sekeluarga bela dye sampailah ke generasi yang terkini..haha..ermm,klau nak suruh atikah kira ade berapa ekor kucing dari dulu sampai sekarang,memang banyak la..hehe..memang best bela kucing..serius. kalau kucing kampong,memang best bela.sebab atikah bela kucing kampong.kucing kampong ni jenis yang suka main kejar2 haha..comelkan..?? manja pown ade gak diorang ni..ngada2 pown ade..hehe..Mama selalu cakap,kita jaga kucing ni pon kena jaga hati dye..Nabi Muhammad pon suka kucing..And mama selalu cakap,esok,bila kta dah mati nanti.kucing kta yang akan tolong kta..huhu..*asalamualaikum*

Thursday, 22 November 2012

mama ngan ayah

okay..malam~malam camni atikah nak cerita pasal tajuk kat atas tu..i miss my mom and dad..!! actually atikah ngan adik kat kampong..teman atuk n nenek kat kampong melaka..then ari jumaat baru balik..btw,i miss my mom and dad..actually adik atikah suruh cerita pasal TWILIGHT ! haha..memang tak ah..atikah sebenarnyer takut ngan hantu..tak kan la nak cerita pasl bnda tu kot..hehe *kenyit mata*..last sekali..>> I MISS MAMA NGAN AYAH !!!..*menangis jap yaa*..hehe..good night..*lambai tangan*..thank you..asalamualaikum..

Wednesday, 21 November 2012

adam dan hawa

hallo !! asalamualaikum !.. saya nak mintak tolong boleh? tlong tengok kat post sebelum ni..ha!! atikah ade cerita pasal CINTAN kan ?? So,sekarang ni,atikah nak cerita pasal Adam &Hawa.. nope..msti anda fkir atikah nak cerita psl novel or cerita bersiri tu kan?? haha..bukan.
Hawa diciptakan untuk Adam.Adam plak utuk Hawa.bukan nyer Hawa untk Hawa dan sebalik nyer..hahaa..*okay,serius blk* Hawa diciptakan daripada tulang rusuk Adam.so,bila didunia ini,jodoh Adam adalah tulang rusuk nyar yang hilang sejak azali lagi..iaitu Hawa..!! hehe..kalau tak fhm ape yang atikah cakap ni..x pelah..hehe..So,kalau Allah dah tulis kan jodoh kta ngan someone,jangan risau dan khuatir..lari satu dunia pon tak akan terpisah..KECUALI..maut..Yap..hanya itu jew yg boleh memisahkan pasangan.. /*/bubye.!!

Tuesday, 20 November 2012

cintan

fiwittt !! untung ah ko ! ! haha..sebenarnyer,atikah nak cerita pasal CINTA !! hehe..*malu jap*.Best kan kalau dapat bercinta ?? korang mesti pernah bercinta kan ?? hehe..tapi saya tak pernah bercinta...KOT.. hehe..TAPI ,sekarang ni kat dalam facebook dah banyak pages bagi ceramah mengatakan bahawa bercinta SEBELUM kawin dapat dosa..ermm..saya pon setuju gak..lepas2,admin tu cakap bercinta selepas kawin dapat BANYAK pahala..ni saya bagi contoh ape yang diorang tulis..:1.bercinta selepas kawin bila cium diam dapat pahala,tengok pasangan dpt pahala...macam 2 lagi la..tak ingat dah..so,saya decide untuk tidak bercinta sebelum kawin..maybe..saya pon ada perasaan nk ade couple..hehe..tngok la camne..haha..bole plak cam2 kan ?? hehe..joke../*/ bubye !!

Saturday, 17 November 2012

sayang adik

                                         
                                         My Lovely Little Baby...she is the one of my sis..actually
                                         memang ade dia sorang jew..hehe..*tutup muka*..saya sayang
                                         sayang sayang sangat dia...walaupon dia suka belasah saya,tapi
                                         saya selalu kongsi masalah ngan dia..huhe.. /*/
                                         Dan saya tak boleh bayangkan kalau saya kehilangan dia..
                                         hehe..joke..*=)*

 

Tuesday, 13 November 2012

OUTING

Actually atikah nak tulis pasal cinta atikah kat sini.tapi nnati adik atikah bukak karang naya jew..Sebenarnyer atikah nak cerita pasal keluar ngan kekawan..Tapi nampak gaya nya atikah tak boleh kluar ngan kekwan tahun ni..Atikah nak kluar bukan nak cari bf or gedik2 but insyallah i'll move to putrajaya maybe..next year...tulah sebab nyer atikah nak kluar ngan diorang sebagai kenangan.Tapi,nak buat camne? takdir kan..Si fatihah baru lepas break.Si zima plak x de transport.Alip umah jauh.Si uji plak tak boleh tengok wayang..huhh..Susahkan.??

Tuesday, 6 November 2012

i'm sorry zima

haha..budak gedik!!saya cuma budak biasa yang dah lukakan hati seorng kawan baik saya.nama dye hazimah ahmad...sedih gila..First,saya bukak twitter and saya nampak dye still online.Saya buat bodoh jew cause nak tunggu dye nak tegur...dye still tak tegur atikah.Atikah tau dye sibuk ngan kekawan lama dye.Then,atikah twittet tanpa mention nama dye.sajer nak bagi dye tau yang atikah tengah kecik hati ngan dye..then dye twittet plak tanpa mention atikah cakap sorry...then she say want to unacctived her account of twitter..I'm really upsad cause dah kecik kan hati dye..I'm really sorry zima!!I din't mean it..

Sunday, 4 November 2012

hazimah

awk,saya sayang awak...to zima ahmad,thanks a lot sebab tolonng edditkan blog n untuk atikah!! huhusaya zima..awak memang kawan yang memahami kita.kita selalu kongsi masalah kita ngembira kita kat awak..kita sayang awak..haha..klau macam ni,tak nak lah kita pinda putrajaya..huhu