Tuesday, 25 December 2012

sakit hati

                                                                 

                                            Sakit hati.. =/

Yea !! firts time in my life saya rasa sakit hati sangat !! kenapa? biar ah rahsia..hehe..(lagu siti nurhaliza kan kan)..biar ah kawan2 je yang tahu kenapa..Sorryla kalau bagi korang semua, atikah tak patut cakap pasal sakit hati ni..tapi bagi atikah..this is blog..so for me,my blog is my diary...=D Bagi saya,kalau nak lepaskan geram jerit satu rumah..haha..tapi tak masuk akal la..nanti jiran kata apa pulak..mesti diorng kata kita sewell..haha..tapi saya ada beberapa cara lain..antara nyer ialah :cakap kat mama/ayah/adik/kawan2.. kan kan: ..hehe..tapi ada setengah orang lepasakan sakit hati nyer tu dengan MAKAN !! haha..okay jgak Idea tu..okay,bye..nak mkn ! asalamualaikum =)

schoo.

SEKOLAH NAK START !!

OH My,OH My !! Sekolah dah nak start !! macam mana ni..rasa macam tak puas kan cuti..hermm..macam adik saya,masa cuti panjang hari tu,tak sabar nak sekolah..bila lagi seminggu nak sekola,mula la merenggek..haha..so sorry baby kakak. hehe..!! okay.korang macam mana persiapaan?? saya setakat ni..alhamdullillah..hehe..smua agak prefect..hehe..thanks mama n ayah..hehe..sanggup keluarkan duit untuk kita semata-mata nak kita senang kat sekola..so,kita kena belajar betul-betul untuk membalas jasa mak ngan ayah kita..Insyallah..Asalamualaikum. =D

Sunday, 23 December 2012

PD

PORT DICKSON !

Sabtu lepas,saya ngan keluarga pergi PD..! Memey best ! Kami mencari hotel sampai ke Teluk Kemang..huhh..memey susah..maklum la..cuti sekolah.dengan hari selasa orang cuti kan kan..hehe..tapi dapat jgak la hotel yg x seberapa..haha..kesian dohh..asalkan dapat tidur..hehe..saya ada sikit gambar !! welcome !! haha..kalau sudi tengok,tengok la yea..hehe.

                                                               *picnic time*

                                                  *Oh adik,menghalang pemandangan sye*
                                                  *sama tak muka sye ngan mama?*
                                                         *dekat pantai,matahari terbenam*
                                                             *ayah saya sporting..hehe*
                                                      *dekat muzium TENTERA DARAT*

SEKIAN DARI ATIKAH..ASALAMUALAIKUM =D






 

Thursday, 20 December 2012

cuti jom!

THIS SATURDAY!

OWH!! Saya dah tak sabar nak !! U know what,mama dah rancang nak gi lepak kat Port Dicksons this saturday! Tu yang excited gila ni..hehe..tak sabar..Lagipon saya suka Pantai..bagi saya pantai sangat menenangkan dan "PEACE"..hehe..Saper yang nak ikut tu,jomlah...tapi bawak duit sendiri..makan minum dan penginapan mungkin ditanggung beres ! *give me 5*..haha...sorry,saya memey gila2...bertuah tau dapat kawan ngan saya..haha..*perasan jap yea* =)   Sorry kalau cerita saya yang ni tak best..=/ Al-maklum la...budak baru belajar tolong tunjukkan..kan,kan..hehe..bubye!

it's from me! read it!

Me And You !

Asalamualaikum! dah lama tak post kat blog...sibuk sikit..hehe..*sibuk la sgat* haha...actually atikah tak de idea nak post something kat blog but..i want to tell u all about "KIAMAT". Dengar perkataan tu pon dah ngerikan..huhh..today is 20/12/2012... tarikh yang cantikkan..*kenyit mata* ..tapi bagi orang yang percayakan kalendar Luna, ianya sebagai persiapan untuk "Hari Kiamat" mereka esok.. iaitu 21/12/2012...SUBHANNALLAH !! tolong jangan percaya benda karut tu...Hanya Allah sahaja yang mengetahui bila kiamat berlaku...Nabi Muhammad seorng kekasih Allah pon tak tahu,inikan pula kta yang hanya manusia biasa yang selalu bwat silap..Itu sahaja dari saya..Ikhlas menyebarkan dakwah ini...tak mintak popualar..Asalamualaikum..

Tuesday, 18 December 2012

Friday, 23 November 2012

cat ~ meow.!

meow..~ oh ! cat.!! saya suka kucing..! mula2 masea kecik2 dulu saya tak suka dengan kucing.Tapi,masa dulu ade sekor kucing comel datang umah,saya jadi tak takuk dah nak pegang.heeh..ktaorng sekeluarga bela dye sampailah ke generasi yang terkini..haha..ermm,klau nak suruh atikah kira ade berapa ekor kucing dari dulu sampai sekarang,memang banyak la..hehe..memang best bela kucing..serius. kalau kucing kampong,memang best bela.sebab atikah bela kucing kampong.kucing kampong ni jenis yang suka main kejar2 haha..comelkan..?? manja pown ade gak diorang ni..ngada2 pown ade..hehe..Mama selalu cakap,kita jaga kucing ni pon kena jaga hati dye..Nabi Muhammad pon suka kucing..And mama selalu cakap,esok,bila kta dah mati nanti.kucing kta yang akan tolong kta..huhu..*asalamualaikum*

Thursday, 22 November 2012

mama ngan ayah

okay..malam~malam camni atikah nak cerita pasal tajuk kat atas tu..i miss my mom and dad..!! actually atikah ngan adik kat kampong..teman atuk n nenek kat kampong melaka..then ari jumaat baru balik..btw,i miss my mom and dad..actually adik atikah suruh cerita pasal TWILIGHT ! haha..memang tak ah..atikah sebenarnyer takut ngan hantu..tak kan la nak cerita pasl bnda tu kot..hehe *kenyit mata*..last sekali..>> I MISS MAMA NGAN AYAH !!!..*menangis jap yaa*..hehe..good night..*lambai tangan*..thank you..asalamualaikum..

Wednesday, 21 November 2012

adam dan hawa

hallo !! asalamualaikum !.. saya nak mintak tolong boleh? tlong tengok kat post sebelum ni..ha!! atikah ade cerita pasal CINTAN kan ?? So,sekarang ni,atikah nak cerita pasal Adam &Hawa.. nope..msti anda fkir atikah nak cerita psl novel or cerita bersiri tu kan?? haha..bukan.
Hawa diciptakan untuk Adam.Adam plak utuk Hawa.bukan nyer Hawa untk Hawa dan sebalik nyer..hahaa..*okay,serius blk* Hawa diciptakan daripada tulang rusuk Adam.so,bila didunia ini,jodoh Adam adalah tulang rusuk nyar yang hilang sejak azali lagi..iaitu Hawa..!! hehe..kalau tak fhm ape yang atikah cakap ni..x pelah..hehe..So,kalau Allah dah tulis kan jodoh kta ngan someone,jangan risau dan khuatir..lari satu dunia pon tak akan terpisah..KECUALI..maut..Yap..hanya itu jew yg boleh memisahkan pasangan.. /*/bubye.!!

Tuesday, 20 November 2012

cintan

fiwittt !! untung ah ko ! ! haha..sebenarnyer,atikah nak cerita pasal CINTA !! hehe..*malu jap*.Best kan kalau dapat bercinta ?? korang mesti pernah bercinta kan ?? hehe..tapi saya tak pernah bercinta...KOT.. hehe..TAPI ,sekarang ni kat dalam facebook dah banyak pages bagi ceramah mengatakan bahawa bercinta SEBELUM kawin dapat dosa..ermm..saya pon setuju gak..lepas2,admin tu cakap bercinta selepas kawin dapat BANYAK pahala..ni saya bagi contoh ape yang diorang tulis..:1.bercinta selepas kawin bila cium diam dapat pahala,tengok pasangan dpt pahala...macam 2 lagi la..tak ingat dah..so,saya decide untuk tidak bercinta sebelum kawin..maybe..saya pon ada perasaan nk ade couple..hehe..tngok la camne..haha..bole plak cam2 kan ?? hehe..joke../*/ bubye !!

Saturday, 17 November 2012

sayang adik

                                         
                                         My Lovely Little Baby...she is the one of my sis..actually
                                         memang ade dia sorang jew..hehe..*tutup muka*..saya sayang
                                         sayang sayang sangat dia...walaupon dia suka belasah saya,tapi
                                         saya selalu kongsi masalah ngan dia..huhe.. /*/
                                         Dan saya tak boleh bayangkan kalau saya kehilangan dia..
                                         hehe..joke..*=)*

 

Tuesday, 13 November 2012

OUTING

Actually atikah nak tulis pasal cinta atikah kat sini.tapi nnati adik atikah bukak karang naya jew..Sebenarnyer atikah nak cerita pasal keluar ngan kekawan..Tapi nampak gaya nya atikah tak boleh kluar ngan kekwan tahun ni..Atikah nak kluar bukan nak cari bf or gedik2 but insyallah i'll move to putrajaya maybe..next year...tulah sebab nyer atikah nak kluar ngan diorang sebagai kenangan.Tapi,nak buat camne? takdir kan..Si fatihah baru lepas break.Si zima plak x de transport.Alip umah jauh.Si uji plak tak boleh tengok wayang..huhh..Susahkan.??

Tuesday, 6 November 2012

i'm sorry zima

haha..budak gedik!!saya cuma budak biasa yang dah lukakan hati seorng kawan baik saya.nama dye hazimah ahmad...sedih gila..First,saya bukak twitter and saya nampak dye still online.Saya buat bodoh jew cause nak tunggu dye nak tegur...dye still tak tegur atikah.Atikah tau dye sibuk ngan kekawan lama dye.Then,atikah twittet tanpa mention nama dye.sajer nak bagi dye tau yang atikah tengah kecik hati ngan dye..then dye twittet plak tanpa mention atikah cakap sorry...then she say want to unacctived her account of twitter..I'm really upsad cause dah kecik kan hati dye..I'm really sorry zima!!I din't mean it..

Sunday, 4 November 2012

hazimah

awk,saya sayang awak...to zima ahmad,thanks a lot sebab tolonng edditkan blog n untuk atikah!! huhusaya zima..awak memang kawan yang memahami kita.kita selalu kongsi masalah kita ngembira kita kat awak..kita sayang awak..haha..klau macam ni,tak nak lah kita pinda putrajaya..huhu

Wednesday, 31 October 2012

out with frenz

Atikah sangat happy hari ini cause final paper for final exam dah abis..huhu..sekarang ni,dah siap merancang nak outing with frenz kat mana..haha..belum ape2 lagi dah over exciting!!But atikah really nak outing kat TS(Times Square) or Pavi(Pavilion) he2...Kakawan semua,disini atikah nak umumkan yang atik sudah bersedia nak keluar mana2 kecuali ____??  korang tahu kan kat mana tempat tu..""..bagi atikah tempat tu sesuai sangat untuk remaja yang "suka outing".Atikah bukan nyer selalu sangat dapat outing dengan kekawan...I'm sure that my mom will not let me 2 go hang out with frenz at Kuala Lumpur..hu2..BUT..i'll try to "PUJUK-PUJUK" my mom..haha

Tuesday, 30 October 2012

so sad

okay..sekarang ni atik dah upgrade sikit jew dengan bantuan adik pasal blog ni.kalau kekawan nak bukak lagu,pergi kat tempat lagu atas tu,and tekan mouse kanan.and then you press PLAY..there u'r!! that was my favourite song..ONE MORE NIGHT...sedih kot lagu tu..hu3...memang patut pon lelaki kehilangan isteri dia.Lelaki tak pandai menghargai perempuan.Perempuan selalu kena tinggal..

Monday, 29 October 2012

kesakitan di sekola


terima kasih korang amik perhatian kat atikah masa kat sekolah tadi.Kat sekolah tadi atikah demam...thanks lagi sekali dekat Hazimah,Fatihah,Ruzianita,Roseaina,Maisarah,Hazirah and Effa..hu3..thanks a lot..

kesedihan saya



I'M really upset.u what,boleh pulak tengah exam mathematic rasa macam demam..hu3..susah gila tadi.Dala tengah stress,tambah pulak demam mengejut.lepas2,math x jawab habis.MENYESAL..haha


Sunday, 28 October 2012

HATI YANG MERINTIH

Kadang-kadang saya dapat rasakan yang mama lebihkan kasih sayang nyer pada adik daripada saya...walaupon ape yang saya nak akan dapat dulu dari adik exp cam basikal fixie,mama lebih sayang kan adik and selalu sebelah kan dia,,hu3..But i know that mom born me..u know what i mean about right..bubye..i'm gonna sleep.."I need my beauty sleep"  haha..JUST NIGHT..SALAM

ATIKAH SEORANG JIWANG KARAT..

okay...so this is my feeling right now..I REALLY MISS U..hu3..awak call saya sekali pun tak pela..i really want 2 hear u'r voice..It's okay..asalkan saya ade korang yang visit my blog..hu3..my heart is zero right now..haha..

Saturday, 27 October 2012

my crush no.3

comelkan dye...sapa yang x kenal dye n..his name is afiq azmi..player kelanatan jew...mula2 masa minat kelantan dulu takde la nmpak dye..but masa kelantan lawan dengan atm,i saw  him..YA ALLAH,ensem gila dye..so,dengan ini saya mengishtiharkan he is my crush no.3..hu3

BFF FATIHAH

Haha..so this is my BFF.Saya kenal dia masa form 1 dulu.Nama dye fatihah.saya ade sorang kawan lagi.nanti saya letak gambar dye..huhu..Saya harap yang saya akan b'kekalan kawan dengan dye walaupon klau saya pindah nanti..AMIN..

Friday, 26 October 2012

merepek selamanyer

nama saya nur atikah.hakita tu jika diterbalik kan..actually saya baru buat blog n pon..

umor saya baru 14 tahun masa tahun 2012 n..tahun depan da nak pmr,,okay scared dah.

i'm still single.haha.. gatai kan sya..saya stay kat kuala lumpur jew..nothing special about me right now.but i'll post anything that important..hehe..

IT'S ME..

okay..so this is me.just atikah rashid..i'm new here..so plz,if i do wrong,teach me the correctly..hehe..