Sunday, 23 June 2013

zima

Asalamualaikum

Bila kawan baik bercinta, pasti kita akan rasa macam "kenapa dia tak rapat ngan aku dah?". YES !! and that's what I feel right now. Zima atau nama sebenarnya Hazimah. Actually, dia baru je bercinta dengan someone.. AND,...AND... Straight to the point la, i feel just like ALONE at school..although she has always been by my side.. I'm sorry zima.. Hope you are not reading this post.. I'm Scared if you hate me.


Emotional sorry....piss 

Tuesday, 14 May 2013

mama

                                      I..I..I LOVE MAMA..

         Asalamualaikum =).MAMA,IBU,UMI, dan banyak lagi nama panggilan untuk seseorang yang telah melahirkan kita sebagai MANUSIA.

       Menghargai Ibu sangat penting kerana Nabi Muhammad pernah berkata sayangi Ibu kamu.Kemudian Ibu kamu.Seterusnya Ibu kamu..Barulah Ayah kamu..(tetapi ini tidak bermakna bahawa seorang anak itu boleh melakukan dosa terhadap ayahnya)..Ini kerana IBU telah mengandungkan kita..Tahukah kamu bahawa melahirkan anak itu bagai NYAWA DIHUJUNG TANDUK. #Itu memang sakit# Walaupun tak pernah rasa... Cuba lah tanya Ibu mu...

          Sementara Ibu mu masi ada...Hargailah mereka..Jagalah mereka seperti mana mereka menjaga kita..
                                                         
                                                              MY MAMA
(NANTI SAYA LETAK GAMBAR MAMA SAYA YANG TERCANTIK DIDUNIA..AMIN)
Asalamualaikum....

Thursday, 11 April 2013

my cats

                                          Asalamualaikum

                Yallo!!! Long time no see yaa..haha..Well..banyak kerja nak buat..You know what !! Teacher"s give us 3 kerja khusus for satu masa !!! what the FISH!!! Penat jugaklah..kena buat homework yang berlambak..kena ingat oral assement lagi..Haihhh...


               Whatever it is..I Don't need to worry cause I have my Cats..They give me support but sometimes they make us trouble..haha..Dengan kecomelan diorang sangat-sangat comel..hehe..


                                               Ni adik saya..haha...nakal sangat dia..huhh

                                                  haha..ini lagi nakall..muka cengkung..

                                            ini muka dia sebiijik macam mama dia..hehe..

AKHIR SEKALI....
TERIMA KASIH SAYANG !! =')
KERANA SUDI MEMBACA POST YANG PALING TERUK DIDUNIA INI ='D



Saturday, 23 February 2013

Belajar

Asalamualaikum


Huhh..Hai !! Sekolah !!?? Saper yang suka pergi sekolah?? Rasa nyer budak "SKEMA" pun tak akan suka pergi sekolah kan ?? Termasuk la saya..Tapi kita kena fikir pasal masa depan kita jugak..Apa yang kita akan jadi masa depan kalau tak sekolah ?? HA !!! Fikir-fikir !! Saya kalau tak nak pergi sekolah..teringat je ape yang saya nak balas jasa masa besar nanti...Tak kan lah nak kena kawin dengan lelaki kaya,then dapat duit,bagi mama ngan ayah..haha..Tak masuk akal,..Kena BELAJAR !! Dapat kerja..hehe..Selamat belajar !! Muahh..
p/s:::: Inilah hasilnya belajar bersungguh-sungguh..ahaha..Get a Try !! Hurry Up !!

Friday, 8 February 2013

MY CRUSH

Asalamualaikum =D

Dear Crush,I Love You ! haha..Bermadah pulak..Attention Please !! Atikah nak umukan bahawasa nyer Atikah dah ada Crush ! So That, jangan try nak curi crush saya okay..Saya boleh bagitau sapa crush saya tapi takut..Takut ada orang bocorkan rahsia negara saya ni..haha.He is Capital F ....Haha..

Okay..Bye..tu je..=D

p/s; Dia hensem sangat !! haah


Thursday, 31 January 2013

Just a little Lux

Asalamualaikum =D

Hai !! Erkk..Adakah terlalu kerap saya menulis blog?? Ohh..Really ?? Whatever..hehe..SAYA NAK BERDIKARI !!! Itu yang ada dalam hati saya sekarang =) Saya nak bebas keluar dengan kawan-kawan macam fatihah..Dia okay je bila nak keluar..Dia boleh je keluar dengan pakwe dia..Memang la saya tak de pakwe..Tapi..Boleh keluar ngan kawan 2 kan kan ?? 

Haiihhhh..Nasib ah..Saya tahu kenapa mama tak kasi keluar sesuka hati macam tu je ngan kekawan,..cause, she don't me to be like teneegers zaman sekarang..Yelah..Tau-tau jelah budak remaja sekarang..LIAR semacam..Meuhehehe..Sorry sesapa yang terasa..Maksud saya bukan yang sapa yg selalu keluar ngan kekawan tu LIAR..saya tak bermaksud macam tu. =D 

Tidur ??? Yeah !!! Nak tidur..NGANTUK SUDAH..Asalamualaikum..

Jap !! Nah !! Amik ni !!! MUAHHHH !!! Jangan risau..FREE Je..hehe

 

Tuesday, 29 January 2013

cinta

Asalamualaikum

Hai !! =D Atikah's here..muehehehe..!! Okay..Atikah nak cerita "about" Cinta..WHAT !!!?? Cinta ??!! hehe..FYI, Atikah ni "jiwangsss".hehe..Harap maklum..

Atikah tak nak bagi tau yang Atikah pernah couple sebelum ni ataupun tidak..BUT, Atikah tak nak bercinta..Fullstop..EH?? Ni haa fullstop sbnar. Hehe..Cause you know what..Atikah nak belajar bersungguh-sungguh..Insyallah..Actually atikah couple ngan PMR tahun ni..So,kena belajar betul2..Lagipun atikah ada 2 orang sepupu lelaki yang amik PMR Tahun ni..Kiranya saingan la ni..hehe..Nak dapat keputusan yang baik..Tak nak malu kan mama n ayah..I don't them dissapointed with me..=') i'll not do that..Insyallah..

SO !!!! Kepada yang sedang bercinta tuuuu...(duck face) Korang boleh bercinta..TAPI !!! Ha !!! Ada tapi tau..Tapi hati-hati..Jangan sampai terlanjur..EH ?? Melayang pulak pemikiran..haha..Tapi reality,i'm serius..Belum kawin yea..Dah kawin nanti nak buat ape pun buat la..EH ???!! Dah sudah..ni dah blue abis dah ni..haha..kbye..

Asalamualaikum =)